Vi etablerer fibernet i Vejle midtby

EWII udruller fibernet i Vejle midtby
Hos EWII har vi gang i et stort udrulningsprojekt af fiber, da vi ønsker, at alle i Trekantområdet skal have adgang til hurtigt og stabilt fibernet. Udrulningen sker i etaper, og nu er turen kommet til Vejle midtby.

Om fiberprojektet

Projektet har været i gang siden oktober 2022 og forventes afsluttet ultimo 2024. Det er i denne periode, vi kommer til at fylde i gadebilledet – og hvor butiksejere, borgere og besøgende vil kunne følge med i projektet.

Vi kan ikke helt undgå at påvirke byen, når vi graver, borer og lægger nyt fibernet i jorden. Men vi har nøje planlagt graveprojektet i samarbejde med Vejle Kommune og Vejle City – og samarbejder målrettet om at sikre mindst mulige gener.

Vi sikrer, at de lidt over 2300 adresser i Vejle midtby, hvor fibernet indtil nu ikke har været muligt, bliver en realitet.Projektets etaper

Udrulning af fibernet i Vejle midtby kommer til at ske i 3 etaper.
Første etape er netop afsluttet og dermed kan borgere og erhverv i områderne Søndergade, Kirkegade og Præstgyde nu kobles til fibernettet og gøre brug af den hurtige forbindelse.

Vi er i fuld gang med at detailplanlægge arbejdet i etape 2 og 3, som blandt andet omfatter de næste dele af byens gågader – Torvegade og Nørregade. Når vi har de konkretiserede graveplaner, vil de bliver opdateret på her på siden. Vi tager alle gode erfaringer med fra etape 1 i planlægningen af det kommende arbejde.

Ønsker du fiber på din adresse, kan du prøve at lave et adresseopslag. Her kan du se, om fiberen allerede er blevet gravet ned hos dig. Eller om det sker i en kommende etape.

Lav adresseopslag

 

Derfor skal Vejle midtby have fiber

Med etablering af fiberkabler i Vejle midtby sikrer vi, at Vejle i fremtiden kan udnytte de bedste digitale muligheder. Fibernet er infrastruktur på lige fod med el, vand og varme, og adgangen til internet bliver i dag betragtet som en grundlæggende ret for alle. Fiberudrulningen er en fremtidssikrende beslutning, som er en forudsætning for fremtidens velfungerende samfund, hvor vi er afhængige af et sikkert og stabilt internet. Fibernet er den eneste teknologi, der kan løfte fremtidens teknologi.

Fibernet er en del af Danmarks infrastruktur, og det er for alle – ligesom vores fælles veje og elkabler.

Anders Hørning

Operation Manager hos EWII Fibernet

Vi forbedrer samtidig byens elnet

Den grønne omstilling betyder en omfattende elektrificering af samfundet og er en utrolig vigtig mission. Elnetselskaber og ladeoperatører står overfor en stor opgave med at gøre infrastrukturen klar til flere varmepumper, ladestandere og solceller, så vi i fremtiden fortsat kan udvikle intelligente løsninger og fleksible energisystemer. For at styrke Vejles elektriske infrastruktur lægger TREFOR elkabler i jorden samtidig. Og der er planlagt samgravning med andre potentielle interessenter, så der undgås at grave igen inden for kort tid.

 

En fremtidssikret løsning

Både fiberudrulningen og opgraderingen af elkabler er en forudsætning for fremtidens velfungerende samfund, hvor vi er afhængige af et hurtigt, stabilt internet og et stærkt elnet.

Få besked ved strømafbrydelser i forbindelse udrulning i Vejle midtby

Få besked på SMS ved planlagt strømafbrydelse

I forbindelse med forstærkningen af elnettet i Vejle midtby er vi nødsaget til at slukke for strømmen. Det vil typisk være i en kortere periode om natten, så vi forstyrrer mindst muligt.

Vi sørger altid for at sende en SMS på forhånd, så du er informeret. Men bor du til leje, vil det typisk være din udlejer, der modtager beskeden. Og det kan jo glippe, at beskeden kommer videre til dig.

Det er derfor en god idé, at du også bliver tilmeldt vores sms-service.

Tilmeld dig sms-service

Spørgsmål og svar om fibernet i Vejle

Projektet er allerede i gang og forventes at strække sig frem til begyndelsen af 2025. Arbejdet involverer hele 2300 adresser i Vejle Kommune, og med dette in mente er vi tilfredse med at kunne håndtere det på en relativt kort tidsramme for at sikre en effektiv proces.

Selvom det altid er en omfattende opgave at installere kabler i en hel by, så er planen effektiv, da den opdeler arbejdet i forskellige etaper. Dette hjælper os med at undgå at påvirke hele byen på samme tid, især med hensyn til beboernes og besøgendes velbefindende.

Ved graveprojekter af et så stort omfang som dette kan der naturligvis forekomme uforudsigelige ting, som kan give forsinkelser. Vind og vejr samt arkæologiske fund og sygdom kan man aldrig 100 % forudsige eller planlægge sig ud af. Men vi ved, at det er en kompleks opgave, og vi har allieret os med de dygtigste inden for feltet. Det betyder, at vi har de rette folk på projektet og sikrer fokus på tidsplanen. 

Vi starter med at grave i oktober 2022 og forventer at være færdige i begyndelsen af 2025. Vi har udarbejdet en udførlig plan, der viser præcis, hvornår vi graver hvor og hvem der bliver påvirket.

Det kan ikke helt undgås, at vi kommer til at fylde i gadebilledet, når der graves og bores. Men vi har nøje planlagt efter at skabe mindst mulige gener.

Alle i Vejle midtby får muligheden for at blive koblet på fibernettet. Hvis du ønsker at få fiberen ført helt ind til dig og få installeret en fiberboks, kræver det dog, at du skriver dig op. Også selvom du ikke ønsker at benytte fibernettet i første omgang. Tilslutningen har ikke nogen etableringsomkostninger og er uden købsforpligtelser.

Skriv dig op til fibernet her

Det er omfattende at nedlægge fiber- og elkabler i en hel bymidte. Vi har delt arbejdet op i 3 etaper, så vi derved undgår, at hele byen er berørt på samme tid. Derfor vil det føles som om, at vi graver utroligt længe. 

 

Vi har valgt at arbejde sammen med nogle dygtige samarbejdspartnere, der er vant til denne type opgaver. 

Se hvem vi samarbejder med

Ved at indtaste din adresse her kan du se, om du kan få fibernet. Hvis der allerede ligger fiber ude i din vej, kan du kontakte en af vores udbydere og bestille fiberbredbånd hos dem. Du kan frit vælge mellem følgende udbydere

Der kan være flere årsager til, at din adresse ikke er med i vores udrulning. 

  • Det kan være, at du bor uden for vores forsyningsområde
  • Det kan være, at du bor i et nybygget boligområde
  • Det kan være, at du bor i et nyt etagebyggeri

Få svar på dine spørgsmål om fibernet.

Flere spørgsmål om fibernet

Fandt du ikke svar på dine spørgsmål? Så har vi her samlet en lang række spørgsmål og svar til dig vedrørende fibernettet.

 

Se flere spørgsmål og svar

Kvinde kigger på PC for at finde en internetudbyder på EWII Fibernet

Udbydere på EWIIs fibernet

EWIIs fibernet er åbent, så du har frihed til at vælge den leverandør, der passer til dit behov. Hvis du ønsker et abonnement hos en af vores udbydere, skal du kontakte dem direkte.