Hvad er fibernet?

Fibernet er fremtidens internetteknologi.

Netværk med lysets hastighed

Med fibernet er du garanteret, at du kan få lynhurtig og stabil internethastighed, der ikke kan matches af andre teknologier.

Fibernet er en måde at blive koblet til internettet på, som både er hurtig og fremtidssikret. Fibernet betyder fiberoptisk netværk, som er et netværk af lyslederkabler i jorden. Data bliver derfor transporteret gennem et lyslederkabel med lysets hastighed.

For at få fibernet teknologien ud til dig, skal der monteres en fiberboks i hver sin ende af lyslederkablet. I den ene ende sidder hovedstationen, der omdanner signaler til lys og transporterer data hjem til din fiberboks, der gør det samme, når den sender data den modsatte vej.

Fiber lyslederkabler

Med fibernet som din fremtidige internetløsning er du sikret:

  • Internet leveret med lysets hastighed
  • Et stabilt internet
  • Samme hastighed på upload og download
  • Mindre forstyrrelser
  • En mere attraktiv bolig i en evt. salgssituation
  • En fremtidssikret løsning

EWIIs fibernet er åbent, så du har frihed til at vælge den leverandør af internet, der passer til dit behov. Med hele 10 forskellige udbydere giver det dig en større frihed til at vælge lige præcis den leverandør, du ønsker.

 

Se vores udbydere

Detektiv undersøger fibernet kabel. Hvad er fibernet egentlig? Og hvordan virker fibernet?

Video

Hvad er fibernet egentligt?

Fremtidens samfund

Fibernet er en forudsætning for fremtidens samfund, der udvikler sig hurtigt - særligt på teknologifronten. Flere og flere tjenester bliver lagt i skyen, kvaliteten af streaming og digital kommunikation bliver forbedret, og behovet for realtidsdata vækster konstant.

Der er andre teknologier på markedet som fungerer for nuværende, men når samfundets infrastruktur skal være fremtidssikret, så skal der ubegrænset båndbredde til.

Helt konkret kan man sige, at når Fru Hansen taler med lægen over Skype, så må forbindelsen ikke hakke, så hun ikke kan høre, hvordan hendes piller skal tages. Og ved fjernundervisning er det helt afgørende, at eleven er i stand til at følge med på samme vilkår, som de elever der har mulighed for at være tilstede i klasselokalet.

Og det er bare det helt nære.

Overordnet er der elbilernes indtog, førerløse biler, trafikregulering, urbanisering, smart homes og vores erhvervsliv. Emner, der ikke er langt fra at blive realiseret, og som kun kan blive til virkelighed, hvis samfundets infrastruktur lever op til efterspørgslen.

En undersøgelse fra Energistyrelsen påpeger desuden, at fibernet bruger langt mindre energi end traditionel kobber-baseret bredbånd, så der er også en klimafordel i fibernettet.