Vi etablerer fibernet i Kolding midtby

Hos EWII har vi gang i et stort udrulningsprojekt af fiber, da vi ønsker, at alle i Trekantområdet skal have adgang til hurtigt og stabilt fibernet. Udrulningen sker i etaper, og nu er turen kommet til Kolding midtby.

I Kolding midtby er der stadig lidt over 800 adresser, hvor fibernet indtil nu ikke har været muligt. Udrulning af fiber i Kolding midtby kommer til at foregå i etaper. Så derfor vil butiksejere, borgere og besøgende fra marts 2023 og frem til 2025, kunne følge med i projektet, der vil komme til at fylde i gadebilledet. Det kan ikke undgås, når der graves, bores og nedlægges nyt fibernet i jorden. Men processen er nøje planlagt i samarbejde med Kolding Kommune.

1. etape i udrulningsprojektet

Udrulning af fibernet i Kolding midtby kommer til at ske i etaper. Fra marts og frem til oktober i år graver vi inden for dette område. Klik på nedenstående link og se de berørte adresser og hvornår vi graver.

 

Vis udvalgte veje

 

Derfor skal Kolding midtby have fiber

Med etablering af fiberkabler i Kolding midtby sikrer vi, at Kolding i fremtiden kan udnytte de bedste digitale muligheder. Fibernet er infrastruktur på lige fod med el, vand og varme, og adgangen til internet bliver i dag betragtet som en grundlæggende ret for alle. Fiberudrulningen er en fremtidssikrende beslutning, som er en forudsætning for fremtidens velfungerende samfund, hvor vi er afhængige af et sikkert og stabilt internet. Fibernet er den eneste teknologi, der kan løfte fremtidens teknologi.

Fibernet er en del af Danmarks infrastruktur, og det er for alle – ligesom vores fælles veje og elkabler.

Anders Hørning

Operation Manager hos EWII Fibernet

Vi forbedrer samtidig byens elnet

Den grønne omstilling betyder en omfattende elektrificering af samfundet og er en utrolig vigtig mission. Elnetselskaber og ladeoperatører står overfor en stor opgave med at gøre infrastrukturen klar til flere varmepumper, ladestandere og solceller, så vi i fremtiden fortsat kan udvikle intelligente løsninger og fleksible energisystemer. For at styrke Koldings elektriske infrastruktur lægger TREFOR elkabler i jorden samtidig. Og der er planlagt samgravning med andre potentielle interessenter, så der undgås at grave igen inden for kort tid.

En fremtidssikret løsning

Både fiberudrulningen og opgraderingen af elkabler er en forudsætning for fremtidens velfungerende samfund, hvor vi er afhængige af et hurtigt, stabilt internet og et stærkt elnet.

Få besked ved strømafbrydelser i forbindelse udrulning i Vejle midtby

Få besked på SMS ved planlagt strømafbrydelse

I forbindelse med forstærkningen af elnettet i Kolding midtby er vi nødsaget til at slukke for strømmen. Det vil typisk være i en kortere periode på cirka 4 timer om natten, så vi forstyrrer mindst muligt.

Vi sørger altid for at sende en SMS på forhånd, så du er informeret. Men bor du til leje, vil det typisk være din udlejer, der modtager beskeden. Og det kan jo glippe, at beskeden kommer videre til dig.

Det er derfor en god idé, at du også bliver tilmeldt vores sms-service.

Tilmeld dig sms-service

Spørgsmål og svar om fibernet i Kolding

Gravearbejdet kommer i alt til at tage cirka 15 måneder. Vi starter med at grave i april 2023 og stopper i 2025. Arbejdet omfatter 800 adresser i Kolding midtby og kommer til at ske i etaper.

Se etaper her

Ved graveprojekter af et så stort omfang som dette kan der naturligvis forekomme uforudsigelige ting, som kan give forsinkelser. Vind og vejr samr´t arkæologiske fund og sygdom kan man aldrig 100 % forudsige eller planlægge sig ud af. Men vi ved, at det er en kompleks opgave, og vi har allieret os med de dygtigste inden for feltet. Det betyder, at vi har de rette folk på projektet og sikrer fokus på tidsplanen.

Vi starter med at grave i april 2023 og forventer at være færdige i løbet af 2025. Vi har udarbejdet en udførlig plan, der viser præcis, hvornår vi graver hvor og hvem der bliver påvirket.

Det kan ikke helt undgås, at vi kommer til at fylde i gadebilledet, når der graves og bores. Men vi har nøje planlagt efter at skabe mindst mulige gener.

Alle i Kolding midtby får muligheden for at blive koblet på fibernettet. Hvis du ønsker at få fiberen ført helt ind til dig og få installeret en fiberboks, kræver det dog, at du skriver dig op. Også selvom du ikke ønsker at benytte fibernettet i første omgang. Tilslutningen har ikke nogen etableringsomkostninger og er uden købsforpligtelser.

Skriv dig op til fibernet her

Det er omfattende at nedlægge fiberkabler i en hel bymidte. Vi har delt arbejdet op i 3 etaper, så vi derved undgår, at hele byen er berørt på samme tid. Derfor vil det føles som om, at vi graver utroligt længe. Du kan følge med i graveprocessen ved at klikke på nedenstående link.

Følg med i etaperne

Få svar på dine spørgsmål om fibernet.

Flere spørgsmål om fibernet

Fandt du ikke svar på dine spørgsmål? Så har vi her samlet en lang række spørgsmål og svar til dig vedrørende fibernettet.

 

Se flere spørgsmål og svar

Kvinde kigger på PC for at finde en internetudbyder på EWII Fibernet

Udbydere på EWIIs fibernet

EWIIs fibernet er åbent, så du har frihed til at vælge den leverandør, der passer til dit behov. Hvis du ønsker et abonnement hos en af vores udbydere, skal du kontakte dem direkte.